Something to announce!

standard-title Trda koža na podplatih Vsi v Center Pedimed po novo kožo :) Adijo trda koža na podplatih

Trda koža na podplatih

Vsi v Center Pedimed po novo kožo :) Adijo trda koža na podplatih

Trda koža na podplatih

Trda koža na podplatih. Kdo je nima? Gotovo se je vsak izmed nas srečal s trdo kožo na podplatih ali pa jo je vsaj videl pri starejših sorodnikih. 🙂 V Centru Pedimed po na tisoče pregledanih parov podplatov vemo, da se ta nadloga pojavlja pogosto. Podplati so zelo izpostavljeni deli telesa in nosijo vso našo težo, več težav imajo lahko starejši. Trda koža na podplatih so poroženele celice odmrle kože na povrhnjici kože podplatov.

Kako pride do trde kože na podplatih in zakaj se ta pojavlja?

Ta pojav je lahko posledica izsušenosti kože, zaradi prevelike obremenjenosti stopal, prekomerne telesene teže, neprimerne in pretesne obutve ter nenazadnje dednih vplivov, saj imajo trdo kožo na podplatih lahko tudi drugi, ki omenjenih težav nimajo. Pogosteje se lahko pojavlja pri ženskah, ki nosijo najlonske nogavice.

Kje pa se nam najpogosteje dela trda koža?

Te najdebelejše plasti celic se pojavljajo največkrat na peti, pod palci, pa tudi na drugih delih stopal.

Kako si lahko pomagamo?

Nosimo dobro obutev, ki ne sme biti pretesna, nezračna in je iz naravnih, zračnih materialov. Obutev se mora prilagajati našemu stopalu. Trde kože si ne trgamo, ne strgamo in ne lupimo. Poleg obiska v profesionalnem centru za medicinsko pedikuro kot je Center Pedimed, si lahko pomagamo tudi tako, da si noge namakamo, mehčamo trdo kožo in negujemo kožo z vlažilno nego in vlažilnimi kremami.
Še posebno pa morajo za svoje noge skrbeti diabetiki. Nosite primerne nogavice, obujte si udobne čevlje in naj noge ne bodo preveč vlažne.

Obiščite Center Pedimed. Naj vam ne bo žal TRDE KOŽE! Pustite jo v Centru Pedimed! 🙂

button icon Naroči se na pregled v Ljubljani TELEFON: 031 796 740 ali 059 050 055 button icon Naroči se na pregled v Novem mestu TELEFON: 051 480 800
Loading…
 • Predstavitev Pedimed

  Ekipa Centra Pedimed s svojimi glavnimi podporniki (Miha Deželak v sredini) Zmagovalci dvigujemo pokal. Miha Deželak je tudi letos z nami proslavljal 2. zaporedni uspeh najboljših nogometašic v Sloveniji Najnovejše zgodbe v sliki iz Centra Pedimed Ekipa Centra Pedimed se predstavi med delom. Pedimed na strokovnih izobraževanjih. Pedimed na strokovnih dogodkih.

 • Glivice na nohtih

  Primer uspešne sanacije glivic na nohtih (zadnji 2 sliki sta po končani terapiji). Primeri sanacije glivičnih nohtov. Oglejte si še druge primere glivic na nohtih in sanacije le-teh (stanje pred začetkom sanacije glivic na nohtih in potem).  

 • Terapija s 3TO sponko

  Sanacija s 3TO sponko tudi pri težavah na nohtih na roki. Lep primer terapije s 3TO sponko na začetku ter stanje po 4 tednih. Poglejmo si še ostale primere stanja in terapije s 3TO sponko.

 • Nohtna protetika

  Stanje pred in stanje po namestitvi nohtne plošče. Ostali primeri nohtne protetike prej in potem.

 • Medicinske sponke

  Predstavljamo vam različne medicinske sponke. Sponke 3TO (tudi pri otrocih). Sponke COMBIPED Sponke PODOFIX Sponke PODOFIX pri otrocih  

 • Problematična stopala

  Primeri problematičnih stopal. Primeri sanacije kurjih očes, razpok na peti, ragad, trde kože na peti, problematičnih stopal-deformacije. “Ne poskušaj doma” – primer reševanja stopala pri “samosanaciji” s kislino.