Something to announce!

standard-title Vraščeni nohti Sanacija nohta s 3TO sponko - Novost v Centru Pedimed - Novost v medicinski pedikuri
Neboleče saniranje vraščenega nohta – Terapija s 3TO sponko

Vraščeni nohti

Sanacija nohta s 3TO sponko - Novost v Centru Pedimed - Novost v medicinski pedikuri
Neboleče saniranje vraščenega nohta – Terapija s 3TO sponko

Vraščeni nohti

Novost v Centru Pedimed

V letu 2014 smo začeli z novo učinkovito metodo, kjer pri vnetjih in hipergranulacijah izvajamo posebno fotodinamično terapijo – PACT MED. Poleg uporabe te posebne LED lučke nanesemo na vraščeni noht še poseben gel za vnetja, ki rano hitro zaceli in pospešuje celjenje rane.

Novost v medicinski pedikuri

Ena najbolj odmevnih novosti v medicinski pedikuri v zadnjih letih je terapija s 3TO sponko. Terapija s 3TO sponko je popolnoma neboleče saniranje vraščenega nohta.

3TO sponka

Medicinska 3TO sponka pomeni sponko, ki korigira nohte na rokah ali nogah – sponka je slična sponki, ki korigira zobe. Ta medicinska sponka je ključnega pomena pri reguliranju naravne rasti nohtov. Namestitev poteka posamično, kjer stranka ne čuti bolečin in ni potrebe po lokalni anesteziji. To je inovativna metoda in pomeni alternativo operacijam.

KAJ JE VRAŠČEN NOHT?

Unguis incarnatus – tudi onihokriptoza – je medicinski izraz za vraščen noht. Stranski rob nohta ali oster vogal nohta pritiska in se vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje, včasih pa tudi bakterijsko okužbo, ker so vnetja pogosta in je koža poškodovana lahko nastane granulacijsko tkivo-tako imenovano »divje meso«. Vraščen noht je najbolj pogost pri palcu in prizadane veliko ljudi.

Vzroki za vraščene nohte ali zanohtnica

Vzroki za vraščanje nohta so največkrat poškodba, preozki čevlji, uživanje nekaterih zdravil, nepravilno pristriženi nohti, dednost, neprimerna obutev, motnje rasti nohta, bolezni nohtne plošče kot je onychogryphosis, onihomikoze, posledica težav izkrivljenega nohta (HALLUX VALGUS).

V NAŠIH CENTRIH PEDIMED IZVAJAMO RAZLIČNE MEDICINSKE SPONKE KOT SO 3TO SPONKA IN VHO SPONKA.

3to sponkaKAJ JE 3TO SPONKA?

Medicinska 3TO (3-teilige Orthonyxie) sponka pomeni sponko, ki korigira nohte na rokah ali nogah – sponka je slična sponki, ki korigira zobe. Ta medicinska sponka je ključnega pomena pri reguliranju naravne rasti nohtov. Namestitev poteka posamično saj glede na stanje nohtne plošče individualno oblikujemo stranske žičke (ta metoda zahteva dodatna znanja in izkušnje medicinskega pedikerja, ki je podkrepljeno z certifikatom o usposobljenosti terapevta s strani 3TO GmbH. Na 3TO sponko smo še posebej ponosni, saj smo v naših Centih Pedimed bili prvi v Sloveniji in jo z veseljem izvajamo že 15 let. Izvajamo pa tudi podofix,combiped sponke,ki spadajo v družino 3TO. Uvozniki iz Nemčije za 3TO sponko je podjetje Bizjan&CO d.o.o.

KAJ JE VHO SPONKA?

Za ta sistem sponk gre zahvala medicinski pedikerki Elviri Osthold iz Erlangna, ki je že leta 1988 iznašla izredno nebolečo obravnavo problematičnih in vraščenih nohtov. VHO je kratica za Virtuose Human Orthonyxie (virtuozna človeška ortoniksija). Sponka je skozi svoj obstoj doživljala vedno nove izboljšave in je  sponka, ki je v celoti dokončana in namenjena za namestitev.

vho sponka 1vho sponkavho sponka 3

VHO-Osthold-Spangen PERFECT je sistem sponk, ki v nasprotju s tehnikami drugih sponk temelji na izmeničnem delovanju ročice in vzvoda. To je način, kako prekositi ogromno naravno obnovitveno silo nohta, ki lahko pri odrasli osebi doseže do 10 kg. Medtem, ko drugi sistemi uporabljajo le elastične obnovitvene sile predhodno upognjene vzmetne jeklene žice, ki si prizadeva noht povrniti v prvotno obliko, moč VHO-Osthold-Spange PERFECT nosilca izvira iz zvijanja srednje zanke in s tem povezanega krajšanja sponke. Tako skrajšanje dolžine sponke povzroči spremembo oblike nohta, ki vodi do tega, da se robovi nohta dvignejo. Uvozniki iz Nemčije za VHO sponko je podjetje Kana d.o.o., Žalec (GEHWOL, GERLACH)

Ali je namestitev 3TO in VHO sponke boleča?

Stranka ne čuti bolečin in je takojšnje olajšanje,predvsem pa zelo hiter in učinkovit način zmanjšanje bolečine in ni potrebe po lokalni anesteziji,ker je območje ob nohtu in koži razbremenjeno. Inovativna metoda in pomeni alternativo operacijam.

KOMU JE NAMENJENA 3TO ALI VHO SPONKA?

3TO in VHO sponka sta namenjeni za vsakogar. Nosijo jo lahko celo otroci, tudi diabetiki (ker je to alternativa operacijam), alergiki na nikelj in drugi.

ZAKAJ OPERATIVNI POSEG NI REŠITEV?

V naši dolgoletni praksi k nam po pomoč prihajajo stranke, ki so že imele opravljen operativni poseg.

Sicer je praksa v Sloveniji,da vraščen noht zdravijo kirurško z operacijo nohta vendar zaradi pogostega ponavljanja in neuspeha operacij ter trajnih deformacij nohta ni ugodna rešitev in poseg je tudi zelo boleč.

Slike po operativnih posegih (deformacij nohta)si lahko pogledate v meniju NOHTNA PROTETIKA kjer je na nastalo situacijo kasneje edina možna rešitev.

V tujini rešujejo vraščene nohte s 3TO sponko,ki je edina priznana in je namestitev možna na koncesijo saj s to metodo ni potreben bolniški stalež, ker ni prisotnost bolečin.

Poglejmo si zadnji primer terapije s 3TO sponko na začetku ter stanje po 4 tednih:

vraščen nohtPREJ:
Vraščen noht in stanje vraščenega nohta na začetku.

terapija s 3to sponkoTERAPIJA: Terapija s 3TO sponko. Čas trajanja: 4 tedne.

terapija s 3to sponko po 4 tednihPOTEM: Sanacija nohta po 4 tednih s 3TO sponko je dobro uspela.

Vraščen noht: sanacija nohta s 3TO sponko

V letu 2014 smo začeli z novo učinkovito metodo, kjer pri vnetjih in hipergranulacijah izvajamo posebno fotodinamično terapijo - PACT MED. Poleg uporabe te posebne LED lučke nanesemo na vraščeni noht še poseben gel za vnetja, ki rano hitro zaceli in pospešuje celjenje rane. Poskrbite za svoje nohte, da ne bodo več vraščeni!

Loading…

Poglejte še druge GALERIJE

Loading…
 • Problematični nohti

  Primeri sanacije problematičnih nohtov.

 • Pedimed Novo mesto

  Medicinska pedikura Novo mesto – Center Pedimed Otvoritev Centra Pedimed Novo mesto, marec 2019 Oglejte si utrinke iz naše otvoritve Centra Pedimed v Novem mestu, 29. 3. 2019.

 • Predstavitev Pedimed

  Ekipa Centra Pedimed s svojimi glavnimi podporniki (Miha Deželak v sredini) Zmagovalci dvigujemo pokal. Miha Deželak je tudi letos z nami proslavljal 2. zaporedni uspeh najboljših nogometašic v Sloveniji Najnovejše zgodbe v sliki iz Centra Pedimed Ekipa Centra Pedimed se predstavi med delom. Pedimed na strokovnih izobraževanjih. Pedimed na strokovnih dogodkih.

 • Glivice na nohtih

  Primer uspešne sanacije glivic na nohtih (zadnji 2 sliki sta po končani terapiji). Primeri sanacije glivičnih nohtov. Oglejte si še druge primere glivic na nohtih in sanacije le-teh (stanje pred začetkom sanacije glivic na nohtih in potem).  

 • Terapija s 3TO sponko

  Sanacija s 3TO sponko tudi pri težavah na nohtih na roki. Lep primer terapije s 3TO sponko na začetku ter stanje po 4 tednih. Poglejmo si še ostale primere stanja in terapije s 3TO sponko.

 • Nohtna protetika

  Stanje pred in stanje po namestitvi nohtne plošče. Ostali primeri nohtne protetike prej in potem.