Nega in oskrbaTrda koža na podplatih

Odstranjujemo trdo kožo na podplatih (hiperkeratoza) – s skalpelom odstranimi trde predele kože na stopalu in po potrebi uporabljamo sredstva za dodatno mehčanje, v kolikor je koža ekstremno trda.

Te najdebelejše plasti celic se pojavljajo največkrat na peti, pod palci, pa tudi na drugih delih stopal.

Kaj je
trda koža?

Trda koža na podplatih so poroženele celice odmrle kože na povrhnjici kože podplatov. Ker gre za odmrle celice, je potrebno trdo kožo odstraniti.

Zakaj prihaja
do trde kože?

Podplati so zelo izpostavljeni deli telesa in nosijo vso našo težo, zato imajo potencialno več težav s trdo kožo ljudje s prekomerno telesno težo, in tudi lahko starejši.
trda koža na podplatih
trda koža na peti
trda koža na podplatih

Iz naše prakseKako pride do trde kože na podplatih in zakaj se ta pojavlja?

Ta pojav je lahko posledica izsušenosti kože, zaradi prevelike obremenjenosti stopal, prekomerne telesene teže, neprimerne in pretesne obutve ter nenazadnje dednih vplivov, saj imajo trdo kožo na podplatih lahko tudi drugi, ki omenjenih težav nimajo. Pogosteje se lahko pojavlja pri ženskah, ki nosijo najlonske nogavice.

Kako si lahko pomagamo?

Nosimo dobro obutev, ki ne sme biti pretesna, nezračna in je iz naravnih, zračnih materialov. Obutev se mora prilagajati našemu stopalu. Trde kože si ne trgamo, ne strgamo in ne lupimo. Poleg obiska v profesionalnem centru za medicinsko pedikuro kot je Center Pedimed, si lahko pomagamo tudi tako, da si noge namakamo, mehčamo trdo kožo in negujemo kožo z vlažilno nego in vlažilnimi kremami.
Še posebno pa morajo za svoje noge skrbeti diabetiki. Nosite primerne nogavice, obujte si udobne čevlje in naj noge ne bodo preveč vlažne.

Obiščite Center Pedimed. Naj vam ne bo žal TRDE KOŽE! Pustite jo v Centru Pedimed! 🙂

Medicinska nega nog Center Pedimed
O podjetju

Pedimed d.o.o.
Veliko Globoko 11, 1303 Zagradec
ID za DDV: SI30601533
Matična številka: 6610455000
E: info@pedimed.si
T: 080 12 14 ali 031 796 740