Saniramo otiščance na stopalihSanacija otiščancev

Kdor se je že srečal z otiščanci na stopalih, ve, kako boleča je lahko ta izkušnja, ki celo vpliva na oteženo hojo. Zato priporočamo, da se v primeru otiščancev takoj obrnete na strokovno pomoč, da se težave s hojo še ne poslabšajo.

Kako jih
prepoznamo?

Otiščance prepoznamo po poroženelem mestu, ponavadi rumenkaste barve, koža je na temu mestu trda, na dotik lahko boli, pojavi se tam, kjer je stopalo najbolj obremenjeno.

Si lahko
pomagamo sami?

Seveda. Vse se začne z dobrimi nogavicami ter s primerno naravno in mehko obutvijo, za kar morajo predsvem poskrbeti športniki, diabetiki in če smo si nabrali preveč kilogramov.
Otiščanci na stopalih
otiščanci na stopalih - podoogija
Otiščanci na stopalih 2

Iz naše prakseNega in sanacija otiščancev

Pri težavah z otiščanci si lahko pomagamo tudi sami. Najprej je potrebno izbrati dobre nogavice, ki ne delajo gub ter primerno obutev, ki mora biti iz dobrega materiala, da noga diha. Čevlji naj bodo mehki. Še posebno pa morajo dobro izbirati obutev športniki in vsi, ki smo si nabrali nekaj preveč telesne teže. Tudi diabetiki so ogrožena skupina ljudi, ki morajo še posebno paziti na svoja stopala, da se izognejo morebitnim neprijetnim ali celo resnim zapletom. Diabetični bolniki naj ne poskušajo samo na silo odstranjevati otišlance.
Naj še omenimo, da pogosto nošenje visokih pet pri reševanju težav z otiščanci, ne bo pomagalo pri odpravi vaših težav.

Center Pedimed je strokovni center za medicinsko pedikuro z dolgoletnimi izkušnjami, ki v Ljubljani in Novem mestu poskrbi, da vam bomo strokovno, hitro in neboleče odstranili neprijetne otiščance. Pravilna sanacija otiščancev bo vam prinesla olajšanje, nam pa veselje.

Poslovite se od otiščancev – vabljeni v Center Pedimed!

Medicinska nega nog Center Pedimed
O podjetju

Pedimed d.o.o.
Veliko Globoko 11, 1303 Zagradec
ID za DDV: SI30601533
Matična številka: 6610455000
E: info@pedimed.si
T: 080 12 14 ali 031 796 740