Nmestitev umetne plošče nohta zaradi mehanske poškodbe nohta oz. bolezniNohtna protetika

Nohtna protetika je močno povezana z umetno maso UNGUISANBeseda latinskega izvora: UNGUIS – NOHT in SANUS – ZDRAV, ki tako odraža najvišji cilj zdravljenja.
Metodo je razvil in patentiral leta 1953 Josef Greppmayer. Zaradi stalnega razvoja in izboljševanja je metoda danes najbolj raznolika in zadovoljiva pri nameščanju umetnega nohta ali nohtov.

Kaj je
nohtna protetika?

Nohtna protetika pomeni storitev namestitve umetne plošče nohta, ker je prišlo do mehanske poškodbe nohta oz. gre za nohtno bolezen.

Brez bolečin
in ne moti

Nohtna protetika ne boli in ne moti. Življenje v času terapije poteka normalno naprej, brez bolečin in stresa.
nohtna protetika 1
nohtna protetika 3
nohtna protetika 2

Iz naše prakseKomu je namenjena nohtna protetika?

Najpomembnejši razlog uporabe nohtne protetike je možnost korekcije nohtov. Z Unguisanom izvajamo mnoge terapije na nohtih: stanje po travmatični izgubi nohta ali po neuspelih operacijah nohtov, v kozmetične namene idr.

Po obliki, barvi in karakteristiki je videti kot naravni noht, ki se s preostalim nohtom spoji trajno in nežno ter ustvarja osnovo za obdelavo. Vzdržljivost nohtne protetike je tudi do tri mesece. To omogoča, da se dosežejo tudi dolgoročni terapevtski cilji, kar opravičuje ekonomičnost te metode. Med nošenjem se pacient dobro počuti in lahko izvaja vse aktivnosti.

[Problematiko nohtov rešujemo tudi z nohtno protetiko, ki je del medicinske pedikure v Centru Pedimed.]

Primeri nohtne protetike iz prakse Centra PedimedNohtna protetika - primeri in rešitve

Na spodnjih slikah lahko vidite stanje pacienta pred začetkom terapije ter razliko pred namestitvijo nohtne plošče in po namestitvi.
Na začetku terapije problematični noht dobro pripravimo in z umetno maso izdelamo umetno ploščo, ki jo pacient nosi do tri mesece.
Medicinska nega nog Center Pedimed
O podjetju

Pedimed d.o.o.
Veliko Globoko 11, 1303 Zagradec
ID za DDV: SI30601533
Matična številka: 6610455000
E: info@pedimed.si
T: 080 12 14 ali 031 796 740