Something to announce!

standard-title Nohtna protetika Nohtna protetika = namestitev umetnega nohta.
Umetno ploščo nohta nameščamo zaradi mehanske poškodbe nohta oziroma zaradi nohtne bolezni.

Nohtna protetika

Nohtna protetika = namestitev umetnega nohta.
Umetno ploščo nohta nameščamo zaradi mehanske poškodbe nohta oziroma zaradi nohtne bolezni.

Kaj je nohtna protetika?

Nohtna protetika pomeni storitev namestitve umetne plošče nohta, ker je prišlo do mehanske poškodbe nohta oz. gre za nohtno bolezen.
Razvil jo je g. Josef Greppmayer (1901–1977), ki jo je 1953 še patentiral. Zaradi stalnega razvoja in izboljševanja je ta metoda danes najbolj raznolika in zadovoljiva pri nameščanju umetnega nohta ali nohtov.

Nohtna protetika je močno povezana z umetno maso UNGUISAN. Beseda latinskega izvora: UNGUIS – NOHT in SANUS – ZDRAV, ki tako odraža najvišji cilj zdravljenja.

nohtna protetika

Strokovnjaki za nohtno protetiko

Karmen Perko s svojo ekipo izvaja storitve nohtne protetike že vrsto let. 

nohtna protetika-2

Nohtna protetika ne boli in ne moti

Življenje v času terapije poteka normalno naprej, brez bolečin in stresa.

Komu je namenjena nohtna protetika?

Najpomembnejši razlog uporabe nohtne protetike je možnost korekcije nohtov. Z Unguisanom izvajamo mnoge terapije na nohtih: stanje po travmatični izgubi nohta ali po neuspelih operacijah nohtov, v kozmetične namene idr.

Po obliki, barvi in karakteristiki je videti kot naravni noht, ki se s preostalim nohtom spoji trajno in nežno ter ustvarja osnovo za obdelavo. Vzdržljivost nohtne protetike je tudi do tri mesece. To omogoča, da se dosežejo tudi dolgoročni terapevtski cilji, kar opravičuje ekonomičnost te metode. Med nošenjem se pacient dobro počuti in lahko izvaja vse aktivnosti.

Na spodnjih slikah lahko vidite razliko pred namestitvijo nohtne plošče in po namestitvi

nohtna_protetika_stanje_pred_namestitvijo_nohtne_plosceBOLEZENSKO STANJE:
Takšno je bilo stanje pacienta pred začetkom terapije. Zaradi nohtne bolezni ali mehanske poškodbe lahko pride do odločitve za nohtno protetiko.

nohtna_protetika_stanje_pred_namestitvijo_nohtne_plosce-2PREJ:
Na začetku terapije problematični noht dobro pripravimo in z umetno maso izdelamo umetno ploščo, ki jo pacient nosi do tri mesece.

nohtna_protetika_stanje_po_namestitvi_nohtne_ploscePOTEM:
Stanje po namestitvi nohtne plošče. Nohtna plošča ni moteča pri izvajanju življenjskih aktivnosti, ni boleča in uspešno korigira nohte.

Poglejte še druge GALERIJE

Loading…
 • Predstavitev Pedimed

  Ekipa Centra Pedimed s svojimi glavnimi podporniki (Miha Deželak v sredini) Zmagovalci dvigujemo pokal. Miha Deželak je tudi letos z nami proslavljal 2. zaporedni uspeh najboljših nogometašic v Sloveniji Najnovejše zgodbe v sliki iz Centra Pedimed Ekipa Centra Pedimed se predstavi med delom. Pedimed na strokovnih izobraževanjih. Pedimed na strokovnih dogodkih.

 • Glivice na nohtih

  Primer uspešne sanacije glivic na nohtih (zadnji 2 sliki sta po končani terapiji). Primeri sanacije glivičnih nohtov. Oglejte si še druge primere glivic na nohtih in sanacije le-teh (stanje pred začetkom sanacije glivic na nohtih in potem).  

 • Terapija s 3TO sponko

  Sanacija s 3TO sponko tudi pri težavah na nohtih na roki. Lep primer terapije s 3TO sponko na začetku ter stanje po 4 tednih. Poglejmo si še ostale primere stanja in terapije s 3TO sponko.

 • Nohtna protetika

  Stanje pred in stanje po namestitvi nohtne plošče. Ostali primeri nohtne protetike prej in potem.

 • Medicinske sponke

  Predstavljamo vam različne medicinske sponke. Sponke 3TO (tudi pri otrocih). Sponke COMBIPED Sponke PODOFIX Sponke PODOFIX pri otrocih  

 • Problematična stopala

  Primeri problematičnih stopal. Primeri sanacije kurjih očes, razpok na peti, ragad, trde kože na peti, problematičnih stopal-deformacije. “Ne poskušaj doma” – primer reševanja stopala pri “samosanaciji” s kislino.