Something to announce!

standard-title Vraščeni nohti Sanacija nohta s 3TO sponko - Novost v Centru Pedimed - Novost v medicinski pedikuri
Neboleče saniranje vraščenega nohta – Terapija s 3TO sponko

Vraščeni nohti

Sanacija nohta s 3TO sponko - Novost v Centru Pedimed - Novost v medicinski pedikuri
Neboleče saniranje vraščenega nohta – Terapija s 3TO sponko

Vraščeni nohti

Novost v Centru Pedimed

V letu 2014 smo začeli z novo učinkovito metodo, kjer pri vnetjih in hipergranulacijah izvajamo posebno fotodinamično terapijo – PACT MED. Poleg uporabe te posebne LED lučke nanesemo na vraščeni noht še poseben gel za vnetja, ki rano hitro zaceli in pospešuje celjenje rane.

Novost v medicinski pedikuri

Ena najbolj odmevnih novosti v medicinski pedikuri v zadnjih letih je terapija s 3TO sponko. Terapija s 3TO sponko je popolnoma neboleče saniranje vraščenega nohta.

3TO sponka

Medicinska 3TO sponka pomeni sponko, ki korigira nohte na rokah ali nogah – sponka je slična sponki, ki korigira zobe. Ta medicinska sponka je ključnega pomena pri reguliranju naravne rasti nohtov. Namestitev poteka posamično, kjer stranka ne čuti bolečin in ni potrebe po lokalni anesteziji. To je inovativna metoda in pomeni alternativo operacijam.

KAJ JE VRAŠČEN NOHT?

Unguis incarnatus je medicinski izraz za vraščen noht. Noht se vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje, včasih pa tudi bakterijsko okužbo. Vraščen noht je najbolj pogost pri palcu in prizadane tako moške kot ženske, celo majhne in večje otroke.

Vzroki za vraščene nohte?

Vzroki za vraščanje nohta so največkrat poškodba, preozki čevlji, uživanje nekaterih zdravil in nepravilno pristriženi nohti.

3to sponkaKAJ JE 3TO SPONKA?

Medicinska 3TO sponka pomeni sponko, ki korigira nohte na rokah ali nogah – sponka je slična sponki, ki korigira zobe. Ta medicinska sponka je ključnega pomena pri reguliranju naravne rasti nohtov. Namestitev poteka posamično, kjer stranka ne čuti bolečin in ni potrebe po lokalni anesteziji. To je inovativna metoda in pomeni alternativo operacijam.

Ali je namestitev 3TO sponke boleča?

Stranka po namestitvi medicinske 3TO sponke bčuti hitro olajšanje, ker je območje ob nohtu ali koži razbremenjeno. Sponka ne prinaša težav pri nošenju obutve – šport, delovno mesto idr.

KOMU JE NAMENJENA 3TO SPONKA?

3TO sponka je namenjena za vsakogar. Nosijo jo lahko celo otroci, tudi diabetiki (ker je to alternativa operacijam), alergiki na nikelj in drugi.

3TO SPONKA JE IZREDNA POMOČ ČLOVEKU S TAKŠNIMI TEŽAVAMI: vraščeni nohti, močno zakrivljeni nohti, rahlo vraščeni nohti kot preventiva, deformacija nohtov. Sicer je praksa, da vraščen noht zdravijo kirurško z operacijo nohta, vendar so pogoste ponovitve, poseg je tudi zelo boleč!! 

Poglejmo si zadnji primer terapije s 3TO sponko na začetku ter stanje po 4 tednih:

vraščen nohtPREJ:
Vraščen noht in stanje vraščenega nohta na začetku.

terapija s 3to sponkoTERAPIJA: Terapija s 3TO sponko. Čas trajanja: 4 tedne.

terapija s 3to sponko po 4 tednihPOTEM: Sanacija nohta po 4 tednih s 3TO sponko je dobro uspela.

Vraščen noht: sanacija nohta s 3TO sponko

V letu 2014 smo začeli z novo učinkovito metodo, kjer pri vnetjih in hipergranulacijah izvajamo posebno fotodinamično terapijo - PACT MED. Poleg uporabe te posebne LED lučke nanesemo na vraščeni noht še poseben gel za vnetja, ki rano hitro zaceli in pospešuje celjenje rane. Poskrbite za svoje nohte, da ne bodo več vraščeni!

Loading…

Poglejte še druge GALERIJE

Loading…
 • Kozmetična nega nog

  Primeri kozmetične nege nog iz Centra Pedimed.

 • Problematični nohti

  Primeri sanacije problematičnih nohtov.

 • Pedimed Novo mesto

  Medicinska pedikura Novo mesto – Center Pedimed Otvoritev Centra Pedimed Novo mesto, marec 2019 Oglejte si utrinke iz naše otvoritve Centra Pedimed v Novem mestu, 29. 3. 2019.

 • Predstavitev Pedimed

  Ekipa Centra Pedimed s svojimi glavnimi podporniki (Miha Deželak v sredini) Zmagovalci dvigujemo pokal. Miha Deželak je tudi letos z nami proslavljal 2. zaporedni uspeh najboljših nogometašic v Sloveniji Najnovejše zgodbe v sliki iz Centra Pedimed Ekipa Centra Pedimed se predstavi med delom. Pedimed na strokovnih izobraževanjih. Pedimed na strokovnih dogodkih.

 • Glivice na nohtih

  Primer uspešne sanacije glivic na nohtih (zadnji 2 sliki sta po končani terapiji). Primeri sanacije glivičnih nohtov. Oglejte si še druge primere glivic na nohtih in sanacije le-teh (stanje pred začetkom sanacije glivic na nohtih in potem).  

 • Terapija s 3TO sponko

  Sanacija s 3TO sponko tudi pri težavah na nohtih na roki. Lep primer terapije s 3TO sponko na začetku ter stanje po 4 tednih. Poglejmo si še ostale primere stanja in terapije s 3TO sponko.